Aravinda Rodenburg

Proef de tailor made-ervaring

Een maatpak laten maken. Tailor made staat voor pure luxe, maar welke man droomt daar niet van?

Een feestelijk trouwkostuum of een smart suit voor de promotie van je leven. Gun jezelf de unieke ervaring van maatwerk. 

01

Stijl kiezen & opmeten

Stijl kiezen & opmeten

Je ontmoet je persoonlijke kleermaker Aravinda Rodenburg in zijn atelier, in de Bagattenstraat in Gent. Je bespreekt stijl, stof en afwerking. Geen paniek, je bent in goede handen. Je voelt zelf aan de fijnste stoffen van Belgische, Britse en Italiaanse weverijen die Aravinda heeft geselecteerd. En dan het ongeëvenaarde maatwerkmoment: je wordt gedetailleerd opgemeten. Elk patroon voor een kostuum is uniek. Helemaal op jouw lijf geschreven.

02

Stoffen snijden

Stoffen snijden

In het atelier van je tailor Aravinda hoor je nu alleen het ruisen van stof en het metalige klikken van de grote kleermakersschaar. Jouw unieke patroon is met kleermakerskrijt op de stof getekend. En maak je geen zorgen. Kan je later wat meer ruimte gebruiken? Je kleermaker voorziet en markeert onzichtbaar extra naden. Je pak krijgt vorm, steun en model door een voering van geweven paardenhaar, kameelhaar en katoen.

03

Basis passen

Basis passen

Opnieuw afspraak in het atelier van je kleermaker. Een spannend moment. Je mag voor de eerste keer passen! Maar vergis je niet. Je past een basis zonder mouwen en zonder zakken. De gesneden stukken zijn met losse rijgsteken voorlopig vastgenaaid. Later zal Aravinda alles weer demonteren en hersnijden! Maar eerst noteert hij exact welke aanpassingen nodig zijn voor die buitengewone pasvorm.

04

Passen & finetuning

Passen & finetuning

Je trekt opnieuw naar het atelier in de Bagattenstraat in Gent. Het begint er nu al op te lijken. Je maatpak heeft zakken. De mouwen en de kraag liggen klaar om te monteren. Je krijgt een goed beeld hoe je kostuum eruit zal zien. Maar het creatieve proces is nog niet ten einde. Want het is de finetuning die je pak uitzonderlijk goed doet passen.

05

Perfecte afwerking

Perfecte afwerking

Opnieuw is het atelier van je kleermaker gehuld in gewijde stilte. Tenzij je het geluid van naald en draad door stof kan horen. De voering krijgt zijn finishing touch. Daar vind je straks ook het label van jouw persoonlijke tailor Aravinda Rodenburg. Elk knoopsgat werkt hij met de hand af. Uitgezochte hoornen knopen geven je maatkostuum zijn gedistingeerde look.

06

Passen & meenemen

Passen & meenemen

Het moment van de waarheid. Na het persen van je maatpak kom je een laatste keer passen in het atelier van je tailor. Pas wanneer jij en Aravinda overtuigd zijn dat dit kostuum jou als gegoten zit, krijg je het mee. Maak je maar klaar om complimentjes te ontvangen. Maar niet omdat je pak alle aandacht trekt. Wel omdat het je perfect staat.

Like what you see?

Klaar voor de tailormade-ervaring van een maatpak?
Ben je benieuwd naar het vertrouwen en ontspannen gevoel van maatwerk?
Je persoonlijke kleermaker in Gent, Aravinda Rodenburg, neemt je de maat.

Maak een afspraak